Veni beurzen voor Jacco de Vries en Daan Westra

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft deze week aan twee talentvolle onderzoekers van de Universiteit Maastricht een prestigieuze subsidie toegekend. Deze zogenaamde Veni beurzen van 280.000 euro zijn bedoeld voor pas gepromoveerde onderzoekers, die nog aan het begin van hun wetenschappelijke carrière staan.

Jacco de Vries
Jacco de Vries

Dr. Jacco de Vries: De ondraaglijke lichtheid van B-vervallen

Het bestaan van ons universum roept om de aanwezigheid van een nieuwe natuurkracht. De recente opwinding op CERN geeft een eerste aanwijzing. Om te achterhalen welke kracht dit zou kunnen zijn, kijkt Jacco de Vries naar de zeldzaamste deeltjesvervallen in de natuur, met de hulp van moderne grafische processoren.

Daan Westra
Daan Westra

Dr. ing. Daan Westra: Werkende zorgnetwerken!?

Om de zorg duurzaam te houden, werken zorgorganisaties samen in netwerken. Maar liefst 70% van deze netwerken zijn echter onsuccesvol, waardoor tijd en middelen verloren gaan. Dit is het eerste grootschalige empirische netwerkonderzoek. Daan Westra onderzoekt welke configuraties van structuur, proces en contextfactoren netwerken effectief maken en ontwikkelt een netwerk-(self)assessment tool.

Lees ook