UM-team wint nationale pleitwedstrijd

Vijf UM-studenten van de Master Nederlands Recht wonnen op 18 mei de VAR-pleitwedstrijd 2016. Het was de vijfentwintigste editie van deze bestuursrechtelijke pleitwedstrijd en de eerste keer dat de beker in de Maastrichtse prijzenkast belandde. De studenten hebben acht faculteiten achter zich weten te laten.

Het winnende team

Het Maastrichtse team bestond uit Dagmar Gerards, Stef Huijnen, Danique Knibbeler, Bas Maas en Kirsten Thoma. Ze volgen het profiel Staats- en Bestuursrecht binnen de master Nederlands Recht en werden voor de wedstrijd begeleid door Sander Jansen en Ellen Hardy.
Na de schriftelijke voorronden (het schrijven van drie processtukken) stonden ze op de derde plaats.  Na twee pleitronden wisten ze de tweede plaats te bemachtigen. Dat betekende dat het team in de finale mocht pleiten: een ‘snelpleitronde’ met geduchte tegenstanders  (Utrecht en Groningen). De teams werden in quarantaine geplaatst en wisten in slechts drie kwartier zich voortreffelijk voor te bereiden op de zitting waarin een geheel nieuwe casus moest worden bepleit. De finale was bloedstollend, volgens de deelnemers, maar het team hield het hoofd koel en wist de finalecasus razendsnel te analyseren en vertalen naar juridische argumenten. De jury zei zeer onder de indruk te zijn van het inhoudelijke niveau en de overtuigende presentatie.

Lees ook

  • Concentratieproblemen. Moeite met plannen. Snel afgeleid raken. Het zijn bekende symptomen van ADHD. Steeds meer UM-studenten melden zich met ADHD-klachten bij Disability Support. Op welke manieren zit ADHD studeren in de weg? En hoe kun je ADHD-klachten verminderen tijdens je studie? Wij spraken...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.

  • Maak kennis met Lillianne Evertsz, wiens reis van het hbo naar het hoger onderwijs veerkracht belichaamt. Aanvankelijk uitgedaagd door hoge collegegelden, leken Lillianne's dromen van universitair onderwijs onbereikbaar, totdat ze een beurs ontving. Deze steun stelde haar in staat om haar gewenste...