Maastrichtse psycholoog ontvangt de ‘Award for Promoting Psychology’

Voor haar bijdrage aan het online magazine In-Mind ontvangt de Maastrichtse psychologe dr. Melanie Sauerland de ‘Award for Promoting Psychology’ van de Duitse Vereniging van Psychologen (German Psychological Society, DGPs).

De DGPs kent de prijs dit jaar toe aan de redactieraad van het online magazine ‘The inquisitive Mind’, afgekort In-Mind. Het team wordt geleid door de Maastrichtse psycholoog Melanie Sauerland en haar collega’s van de Universiteit van Keulen, dr. Olivier Genschow en dr. Jan Crusius.

In-Mind (in-mind.org) publiceert artikelen van actieve psychologie-onderzoekers in begrijpelijke taal. Daarnaast zijn er wekelijkse blogs en recensies van populairwetenschappelijke boeken. Er zijn Duitse, Engelse, Nederlandse en Italiaanse edities van het magazine beschikbaar.

De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan personen, bedrijven, organisaties en overheidsinstanties die op een bijzondere manier hebben bijgedragen aan de promotie van onderzoek en onderwijs in de psychologie. De DGPs benadrukte dat In-Mind ‘erin slaagt actuele en uitdagende onderwerpen uit het psychologie-onderzoek  aan leken te presenteren op een begrijpelijke en interessante manier. Dat resulteert in een aanzienlijke bijdrage die geleverd wordt aan de psycho-educatie van het brede publiek.’ Conny Herbert Antoni, voorzitter van de DGPs zegt: “De professionaliteit waarmee het In-Mind team publicaties aantrekt en reviewt, plus de eindredactie en de manier waarop content wordt verspreid, is indrukwekkend. Het staat als een paal boven water dat alle leden van het team aanzienlijke expertise hebben op het gebied van wetenschapscommunicatie.”

Lees ook het (Duitstalige) nieuwsbericht van de DGPs.

 

Lees ook

  • Nick Bos, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de UM, is geëerd met het Teken van Verdienste van de stad Maastricht. Hij kreeg het ereteken op 6 juni uit handen van locoburgemeester Hubert Mackus vanwege zijn grote verdiensten voor de universiteit en voor Maastricht. Begin juli neemt Nick...

  • Daan begon aan Governance and Leadership in European Public Health (GLEPH) met een master in Biomedical Sciences. Gedreven door zijn fascinatie voor beleidsvorming, strategie, bestuur en communicatie verschoof Daan zijn focus voorbij laboratoriumonderzoek. 

  • De Universiteit Maastricht draagt zorg voor veel markante gebouwen en kunstwerken. Door ze een nieuwe bestemming te geven, behouden we deze iconen en geven we ze een nieuwe invulling, waardoor ze het kloppende hart vormen van een bruisende stad. 

    Wist je dat deze gebouwen en kunstwerken ook toegang...